5 Beste Wasmachine Merken van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update: 19 September 2023
Ieder wasmachine merk blinkt weer ergens anders in uit. 5 Beste Wasmachine Merken van %year%

Als u tegenwoordig op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine, dan loopt al snel tegen de eerste vraag aan; welk merk moet ik kiezen? Tegenwoordig zijn er wel tientallen merken die wasmachines aanbieden, en die allemaal net even anders zijn. Wij zoeken voor u uit wat de beste wasmachine merken zijn van dit moment, op basis van prijs, functionaliteit en levensduur.

Merk Kenmerken
Miele Ze zijn misschien niet goedkoop, maar bij Miele staat kwaliteit altijd op #1. Miele wasmachines zorgen met veel unieke functies voor een nog schonere was.
Bosch Wasmachines van Bosch zijn energiezuinig, en komen er in allerlei varianten. Het maakt niet uit hoe groot uw gezin is, u kunt er (afhankelijk van het model) alle was in kwijt.
AEG AEG wasmachines zijn er in verschillende series, zoals de 7000 of 8000 serie. Daarnaast bieden ze veel unieke functies, zoals ProSense, ProSteam en PowerCase.
Siemens Siemens heeft een groot aanbod aan kwalitatieve wasmachines. Veel Siemens wasmachines bevatten intelligentDosing, waarmee wasmiddel automatisch wordt gedoseerd.
Samsung Samsung heeft beide high-end en goedkopere wasmachines die allemaal een goede waskwaliteit bieden. U heeft de keuze uit een ruim aanbod aan verschillende modellen.

Wat zijn de beste wasmachine merken?

Wasmachines worden steeds beter, en krijgen steeds meer extra functies om het wassen nog makkelijker te maken. Als u op zoek bent naar het neusje van de zalm, dan zijn dit de beste wasmachine merken om uit te kiezen.

1. Miele

beste wasmachine merken miele

Miele is al lange tijd de voorloper op gebied van wasmachines. Waar andere merken compromissen maken op de kwaliteit van hun wasmachines om kosten laag te houden, staat bij Miele de hoge kwaliteit nog steeds op de eerste plaats.

Daarnaast hebben de meeste wasmachines van Miele veel functies die het wassen nog makkelijker maken. Zo biedt Miele TwinDos bijvoorbeeld automatische wasmiddeldosering. Hierdoor gebruikt het apparaat de exacte hoeveelheid wasmiddel die nodig is, waardoor u nooit meer te veel of te weinig gebruikt.

Volgens onderzoek heeft Miele ook de langste levensduur van alle merken, waardoor u echt geen kat in de zak zult kopen.

2. Bosch

beste wasmachine merken bosch

Op de tweede plaats in de beste wasmachine merken staat Bosch. Bosch biedt een groot assortiment aan wasmachines, die allemaal zijn voorzien van een vulgewicht tussen de 7 en 10 kg. Het maakt dus niet uit hoe groot uw gezin is, er is altijd een passende wasmachine te vinden die alle was in één keer kan wassen.

Wasmachines van Bosch zijn vaak voorzien van handige extra’s, zoals een stoomfunctie, trommelverlichting en ingebouwde Wifi. De meeste modellen hebben ook energieklasse A of B, waardoor u bij Bosch een redelijk zuinige wasmachine in huis haalt.

Bij Bosch geniet u ook van vele merkspecifieke functies, waaronder Bosch HygienePlus, Bosch Iron Assist en Bosch SpeedPerfect. Al deze handige functies maken het wassen nog makkelijker.

3. AEG

beste wasmachine merken aeg

AEG staat al jarenlang bekend om zijn betrouwbare en kwalitatieve wasmachines. Dit Duitse merk combineert innovatieve technologie met een strak design, waardoor hun apparaten zowel functioneel als visueel erg aantrekkelijk zijn.

Wasmachines van AEG staan aan de top als het gaat om energiezuinige wasmachines, het overgrote deel heeft namelijk energieklasse A. De meeste hebben intelligente sensoren om water- en energieverbruik te optimaliseren, zodat u nooit meer te veel gebruikt.

Vergeleken met andere high-end merken zijn AEG wasmachines ook erg goed te betalen. Ook AEG wasmachines bieden veel merkspecifieke functies, zoals AEG ProSense, AEG ProSteam, en AEG PowerCare.

4. Siemens

beste wasmachine merken siemens

Ook de wasmachines van Siemens verdienen een plek tussen deze lijst. Siemens biedt een groot aantal wasmachines met lange levensduur, en varieert van vulgewichten tussen de 7 en 10 kg. Of u nu een klein of groot gezin heeft, er is dus altijd een machine te vinden waar al uw was in past.

Alle wasmachines van Siemens zijn voorzien van 1400 of 1600 toeren, waardoor uw was met een laag restvochtpercentage uit de machine komt. Hierdoor is de was voortaan nog makkelijker te drogen.

Siemens wasmachines blinken uit in duurzaamheid en innovatie, met geavanceerde functies zoals intelligentDosing, waarmee automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt gedoseerd, en Home Connect, waarmee de machine op afstand kunt bedienen via een app kan worden bestuurd.

5. Samsung

beste wasmachine merken samsung

Samsung heeft een groot assortiment aan wasmachines van hoge kwaliteit. De meeste wasmachines van Samsung hebben een 8 kg of 9 kg vulgewicht, maar er zijn ook modellen met 11 kg en zelfs 18 kg vulgewicht voor nog grotere gezinnen.

Handige functies zoals startuitstel en een zelfreinigende lade maken het wassen, en ook het onderhoud, nog makkelijker. Er zijn zelfs modellen die te bedienen zijn met een app, waardoor ze van afstand te beheren zijn.

Veel modellen van Samsung bevatten de EcoBubble technologie. Met EcoBubble kunnen Samsung wasmachines op een nog lagere temperatuur wassen. Wasmiddel wordt omgezet in bubbels, zodat het nog sneller in de stof doordringt en vuil verwijderd.

Beste goedkope wasmachine merken

Ook kan het natuurlijk zijn dat u wat minder budget heeft, maar alsnog een goede wasmachine wilt kopen. In dat geval kunt u hieronder de lijst vinden met beste goedkope wasmachine merken van dit moment.

1. Beko

Als het gaat om wasmachines, is Beko al jarenlang de favoriet bij gebruikers met wat minder budget. Dit merk heeft een goede reputatie opgebouwd door het leveren van betrouwbare wasmachines met een goede waskwaliteit en lange levensduur.

In Beko’s uitgebreide assortiment staan wasmachines met een vulgewicht tussen de 7 en 10 kg, waardoor er voor elke gezinsgrootte een geschikt model te vinden is. Veel modellen zijn daarnaast voorzien van handige extra’s op gebied van gebruiksgemak, zoals een stoomfunctie, balanssysteem en bediening via een app.

2. Whirlpool

Whirlpool is een uitstekend merk als het gaat om goedkope wasmachines. U heeft de keuze uit tientallen modellen, waarvan de duurste nog geen €700 kost. Daarnaast heeft u de keuze uit veel verschillende vulgewichten tussen de 6 en 11 kg. Hierdoor kunt u bij Whirlpool voor iedere gezinsgrootte terecht voor een wasmachine.

Er zijn bij Whirlpool veel handige extra functies te vinden. Zo bieden veel Whirlpool wasmachines bijvoorbeeld 6TH SENSE, waarmee uw wasmachine automatisch de beste instellingen kiest op basis van de hoeveelheid wasgoed en type stof.

3. Samsung

Samsung staat tussen de allerbeste wasmachine merken, maar ook tussen de lijst met uitstekende goedkope wasmachine merken. Samsung biedt namelijk enorm veel betaalbare modellen, wat dit wasmachine merk ook toegankelijk maakt voor de gebruiker met minder budget.

Ook de betaalbare wasmachine van Samsung bieden een uitstekende waskwaliteit en hebben bijna allemaal een toerental van 1400. Onder de €600 zijn er zelfs Samsung wasmachines te vinden met veel gewilde functies zoals EcoBubble, AutoDose en AddWash.

4. Indesit

Al hoewel Indesit niet heel veel wasmachines ontwikkelt, zijn de wasmachines van dit merk wel enorm goed voor hun lage prijs. Onder de €400 zijn er vaak al Indesit wasmachines te vinden met een vulgewicht tussen de 5 en 8 kg. Ook biedt Indesit enkele bovenlader wasmachines aan voor gebruikers met wat minder ruimte voor een grote machine.

Wat kosten de verschillende wasmachine merken?

Om de beste wasmachine merken op basis van prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bepalen, moet er natuurlijk ook worden gekeken naar de prijs van verschillende merken. Hieronder ziet u een tabel met de minimale en maximale prijs per merk, op basis van de data van 1200 wasmachines.

Merk Goedkoopste Duurste
Miele €929 €2029
Bosch €449 €1299
AEG €449 €1399
Siemens €519 €1249
Samsung €489 €1229
Beko €389 €739
Whirlpool €399 €729
Indesit €349 €899
LG €469 €1099
Hoover €379 €809
Haier €349 €699
Hisense €399 €499
Over de auteur

Remco is de ontwikkelaar van Witgoed Wijzer en heeft veel all-round kennis over witgoed. Na het zijn van content marketeer voor verschillende platformen waar veel over witgoed en consumenten elektronica werd geschreven, heeft hij zich ook als content creator aangesloten op dit platform.

Remco Bravenboer