Hoe zwaar is een wasmachine?

Door Remco Bravenboer / Laatste update: 11 September 2023
Het gewicht van een wasmachine hangt af van verschillende factoren. Hoe zwaar is een wasmachine?

Of u nu een groot gezin heeft dat constant bezig is met het wassen van kleding of een alleenstaande bent die af en toe een lading wasgoed draait, de kans is groot dat u een wasmachine in huis heeft. Maar hoe zwaar is een gemiddelde wasmachine eigenlijk?

Het gewicht van een wasmachine kan variëren afhankelijk van het merk, het model en de grootte. Over het algemeen wegen wasmachines ergens tussen de 65 en 90 kilogram, maar er zijn uitzonderingen. Hier zijn enkele factoren die van invloed zijn op het gewicht van een wasmachine:

  • Grootte en capaciteit: Iedere wasmachine heeft een ander vulgewicht, wat kan variëren van 5 kg tot wel 15 kg. Hoe meer vulgewicht een wasmachine heeft, hoe groter hij is en dus ook zwaarder.
  • Soort wasmachine: Er zijn twee hoofdtypen wasmachines: de traditionele bovenlader en de modernere voorlader. Voorladers zijn meestal zwaarder dan bovenladers vanwege hun grotere trommelcapaciteit en constructie, en hebben ook meer vulgewicht.
  • Materiaal van de trommel: De trommel van een wasmachine kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals roestvrij staal, kunststof of geëmailleerd staal. Dit kan ook van invloed zijn op het totale gewicht.
Over de auteur

Remco is de ontwikkelaar van Witgoed Wijzer en heeft veel all-round kennis over witgoed. Na het zijn van content marketeer voor verschillende platformen waar veel over witgoed en consumenten elektronica werd geschreven, heeft hij zich ook als content creator aangesloten op dit platform.

Remco Bravenboer