In welk vakje moet soda in een wasmachine?

Door Remco Bravenboer / Laatste update: 6 September 2023
Soda doet u in het grootste bakje dat geen plastic klepje heeft (waar u normaal uw wasmiddel in doet). In welk vakje moet soda in een wasmachine?

Soda is net als azijn een geweldig hulpmiddel om uw wasmachine schoon te maken en zeepresten/vieze geurtjes te verwijderen. Maar in welk vakje moet soda eigenlijk in de wasmachine? U gebruikt hiervoor het grootste bakje dat geen plastic klepje heeft (waar u normaal uw wasmiddel in doet). Als maatstaf houdt u ongeveer 4 á 5 eetlepels aan, meer is niet nodig.

Ook is het mogelijk om soda direct in de trommel van de wasmachine te doen, waardoor u indien gewenst tegelijkertijd gewoon wasmiddel kunt toevoegen via de lade. Start vervolgens een wasprogramma op de heetste stand (90 graden of warmer) om uw wasmachine goed schoon te krijgen.

Over de auteur

Remco is de ontwikkelaar van Witgoed Wijzer en heeft veel all-round kennis over witgoed. Na het zijn van content marketeer voor verschillende platformen waar veel over witgoed en consumenten elektronica werd geschreven, heeft hij zich ook als content creator aangesloten op dit platform.

Remco Bravenboer