Wasmachine filter zit vast? Zo maakt u hem weer open

Door Remco Bravenboer / Laatste update: 22 September 2023
Een wasmachine filter is vaak makkelijk open te maken met een mengsel van water en soda. Wij leggen u uit hoe dat werkt. Wasmachine filter zit vast? Zo maakt u hem weer open

Wanneer het filter van een wasmachine vast zit, is de kans groot dat dit komt doordat zij vastgeklemd zit door een voorwerp. Het kan natuurlijk dat er iets redelijk groots in uw zak is blijven zitten, wat vervolgens in de wasmachine belandt, waardoor het filter nu vast zit. Gelukkig is een wasmachine filter in de meeste gevallen redelijk eenvoudig open te maken.

Gebruik een mengsel van water en soda

Maak een mengsel van water en soda, bestaande uit drie liter warm water en enkele eetlepels soda. Open vervolgens de deur, en giet dit mengsel in de wasmachine. Laat het vervolgens enkele uren weken voordat u verder gaat.

Na het wachten draait u een heet wasprogramma (op de hoogste temperatuur die uw wasmachine biedt). Op deze manier stroomt al het sodasop weg, en wordt uw hele wasmachine ook nog eens goed schoongemaakt.

Zet nu een bakje onder het filter om eventueel water op te vangen, en kijk of hij nog steeds vast zit. Wanneer hij nog niet gemakkelijk open gaat, kunt u proberen om een nijptang te gebruiken. 

Wanneer hij open gaat, kunt u eventuele vastzittende voorwerpen verwijderen en het filter schoonmaken. Als het met gebruik van dit sodasopje niet lukt, raden we aan om een reparateur te benaderen.

Over de auteur

Remco is de ontwikkelaar van Witgoed Wijzer en heeft veel all-round kennis over witgoed. Na het zijn van content marketeer voor verschillende platformen waar veel over witgoed en consumenten elektronica werd geschreven, heeft hij zich ook als content creator aangesloten op dit platform.

Remco Bravenboer