Hoe lang is de garantie van een wasmachine?

Door Remco Bravenboer / Laatste update: 22 September 2023
Standaard bieden leveranciers twee jaar garantie op wasmachines. Hoe lang is de garantie van een wasmachine?

Alle wasmachine leveranciers bieden een standaard fabrieksgarantie van twee jaar. Dit geldt natuurlijk niet voor refurbished wasmachines. Wanneer er binnen deze periode iets mis is met de wasmachine, dan komt er een reparateur langs om het probleem op te lossen. Mocht het probleem niet kunnen worden opgelost door de reparateur, dan is de kans groot dat u vervolgens een gloednieuw apparaat ontvangt.

Afhankelijk van de leverancier van uw wasmachine, is het ook nog mogelijk om extra garanties te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een garantie op het waterslot of de motor van het apparaat. Het is in ieder geval altijd verstandig om alle aankoopbewijzen en facturen te bewaren tot de garantieperiode is verstreken.

Over de auteur

Remco is de ontwikkelaar van Witgoed Wijzer en heeft veel all-round kennis over witgoed. Na het zijn van content marketeer voor verschillende platformen waar veel over witgoed en consumenten elektronica werd geschreven, heeft hij zich ook als content creator aangesloten op dit platform.

Remco Bravenboer