Wasmachine reinigen met vaatwastablet

Door Remco Bravenboer / Laatste update: 15 September 2023
Ja, ook een vaatwastablet is geschikt voor in een wasmachine. Wasmachine reinigen met vaatwastablet

Bijna iedereen maakt hun wasmachine schoon met azijn of soda, maar er zijn nog meer manieren. Wist u dat het ook mogelijk is om een wasmachine schoon te maken met een vaatwastablet? In dit artikel bespreken we de stappen hoe u uw eigen wasmachine weer brandschoon kunt krijgen met een vaatwastablet.

Stap 1: Zorg dat de wasmachine helemaal leeg is

Voordat u begint, zorg ervoor dat de wasmachine helemaal leeg is. Verwijder eventuele kleding, handdoeken of andere dingen die zich nog in de trommel bevinden. Het is belangrijk dat de wasmachine volledig leeg is om ervoor te zorgen dat het reinigingsproces met vaatwastablet effectief is.

Stap 2: Plaats het vaatwastablet

Neem een vaatwastablet - hetzelfde type dat u gebruikt om de vaatwasser schoon te maken - en plaats deze in de lege trommel van de wasmachine. U hoeft het tablet niet te breken of op te lossen; laat het gewoon heel.

Stap 3: Draai een kookwas

Draai een kookwas om uw wasmachine goed te laten reinigen. Kies hiervoor een temperatuur van 95 graden, of gewoon de hoogste temperatuur als uw wasmachine niet zulke hoge temperaturen biedt.

Stap 4: Herhaal indien nodig

Kijk na de kookwas goed of uw wasmachine weer schoon is en lekker ruikt. Ziet u nog wat vuil of stinkt hij nog een beetje? Dan kunt u de kookwas met het vaatwastablet nogmaals herhalen om alle vetluis en overig vuil goed te verwijderen.

Stap 5: Reinig de rubberen rand en lade (optioneel)

Als u toch al lekker bezig bent, is het ook verstandig om de rubberen rand en wasmiddellade goed schoon te maken. Deze twee plekken worden namelijk vaak over het hoofd gezien, en kunnen vol zitten met opgehoopte zeepresten of schimmel. U kunt beide de rubbers en wasmiddellade goed schoonmaken met een vochtige doek.

Stap 6: Laat de wasmachine luchten

Laat na het draaien van de kookwas uw wasmachine een flinke tijd open staan om te luchten. Het is namelijk belangrijk dat al het vocht er uit is om zo te voorkomen dat er opnieuw schimmel- en stankvorming plaatsvindt.

Over de auteur

Remco is de ontwikkelaar van Witgoed Wijzer en heeft veel all-round kennis over witgoed. Na het zijn van content marketeer voor verschillende platformen waar veel over witgoed en consumenten elektronica werd geschreven, heeft hij zich ook als content creator aangesloten op dit platform.

Remco Bravenboer